logo

WELKOM OP ONZE BLOG

UX Tip: De kaart layout voor jouw website

Geschreven op 25/06/2015 door


UX Tip: De kaart layout voor jouw website

Veel apps en websites maken tegenwoordig gebruik van een layout op basis van ‘kaarten’. Deze flexibele opbouw in contentblokken is zelfs terug te vinden bij Google, Twitter, Facebook en Pinterest. Maar wat maakt deze ‘kaarten’ nou zo populair?

google-pinterest-facebook-ux

Kaart UX door Google, Pinterest & Facebook

Kaarten zijn in principe een offline concept dat wordt toegepast in interaction design. Kaarten zijn simpel en te vergelijken met geïsoleerde blokken met een eenvoudige, rechthoekige opbouw. Verschillende kaarten kunnen zonder problemen naast elkaar geplaatst worden. Wat de inhoud ook is. Met behulp van deze kaarten, kunnen verschillende soorten content georganiseerd worden ingedeeld. Een ander voordeel is dat je niet vast zit aan een bepaalde stijl, maar elke kaart vormgegeven kan worden zoals jij het wilt.

Ondanks de recente populariteit is het gebruik van kaarten niet echt nieuw. Wij passen het al sinds begin 2013 toe voor bijvoorbeeld Paisan.nu.

paisan

Kaarten zijn dus zeer handig om te hebben. Ze zijn simpel, flexibel en clean. Heb je veel verschillende content op jouw website die je regelmatig op een andere plek wil weergeven? Dan is een layout opgebouwd uit kaarten ideaal. Je zit niet vast aan een stroeve layout en kan elke kaart of onderdeel vervangen met een ander. Wil je meer weten? Neem dan contact op.


« Naar overzicht

Lead javascript & PHP developer bij Yellowfizz. Als een echte wizzkid begon hij op zijn 15e als freelancer en heeft hij daarna meer dan 4 jaar zijn eigen internetbureau gehad. Na het afmaken van zijn studie Informatiekunde op de Vrije Universiteit versterkt hij sinds januari 2013 het team van Yellowfizz met zijn passie voor interactie & techniek.

Laat een bericht achter